Groot geld lenen

Lenen van grote geld bedragen

Bij het lenen van een groot geld bedrag komt altijd wat meer kijken dan bij bijvoorbeeld een minikrediet. De risico’s voor de kredietverstrekker liggen natuurlijk hoger bij een krediet van 15.000 euro dan bij een lening van 150 euro. Het hele proces van de aanvraag tot de storting van het geld neemt doorgaans meer tijd in beslag. Ook zal je verschillende documenten moeten kunnen overleggen. Zoals een identificatie bewijs, en het bewijs van een inkomen. Zonder inkomsten kunt je natuurlijk geen groot geld bedrag lenen.


Hulp bij uw lening  keuze

10000 Euro

Het zal voor veel mensen met een gewoon inkomen uit vast werk geen probleem zijn om een groot geld bedrag te lenen. Een lening van 5000 tot 10000 euro is vaak prima te krijgen. En met een langere looptijd word ook je maand bedrag niet heel hoog. Let dus wel op als je kiest voor een kortere looptijd dat je het maand bedrag wel op kan brengen. Je wilt tenslotte ook nog wat geld over houden om leuke dingen van te doen. Meestal lenen mensen grotere bedragen om bijvoorbeeld een auto te kopen. Maar je moet dus wel geld overhouden voor benzine. En de grote lening moet wel afbetaald zijn op het moment dat jij je auto weer in wilt ruilen voor een nieuwe anders kom je steeds misschien te diep in de schuld. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van groot geld lenen.

Bureau voor Kredietregistratie

Om problemen met teveel lenen te voorkomen is er een organisatie waar alle leningen vast gelegd worden in de administratie. Met uitzondering van bepaalde particuliere kredietinstellingen zijn de aanbieders bij het uit lenen van een bedrag van 1000 euro of meer, met een looptijd die langer is dan drie maanden, wettelijk verplicht om het BKR te raadplegen. Dit Bureau voor Kredietregistratie houdt het leenbedrag van particulieren en bedrijven bij en helpt de kredietinstellingen de risico’s met betrekking tot wanbetaling in te schatten. Het opvragen en beoordelen van die gegevens kosten altijd tijd.

Laagste rente en maandlasten !

Kredietverstrekkers

Mocht u direct geld nodig hebben, dan zijn er nog verschillende online kredietverstrekkers te vinden die zich kunnen onttrekken aan de voor anderen verplichte BKR-controle en die gespecialiseerd zijn in het geld lenen zonder BKR-toetsing. Maar daar gaat het dan meestal om het lenen van kleine bedragen tot veelal 750 euro. Dat is misschien handig als je een nieuwe koelkast wilt, maar niet genoeg voor een nieuwe auto of camper.Looptijd

Een ander aspect bij grotere kredieten is de langere looptijd. Het is belangrijk dat de aanvrager een goed beeld heeft van de eigen situatie gedurende de hele looptijd en aflossingsperiode. Er kunnen zich in een langere periode namelijk altijd onverwachte situaties voordoen die invloed hebben op de aflossingsmogelijkheden en hoe langer de looptijd hoe groter die kans is. Daarnaast is het wel handig om te weten of je een lening vervroegd mag aflossen en wat voor extra kosten dat met zich mee brengt. Extra aflossen met bijvoorbeeld je vakantie geld kan aantrekkelijk zijn om je aflossing te verlagen of de looptijd van de lening te verkorten.

Hulp bij uw lening  keuze

Voor- en nadelen

Er zijn voor en nadelen aan geld lenen . Het voordeel is dat je nu de dingen kan doen waar je het geld nog niet voor hebt. Het nadeel is dat je alles met rente terug moet betalen. Dus je betaald meer terug dan je oorspronkelijk geleend hebt. Waarom zou een bedrijf jou anders geld willen lenen ? Ze willen er gewoon iets aan verdienen.